Recepty Čokoládová domáca granola

Suroviny

300 g ovsených vločiek
4 PL medu
3 PL kokosového oleja
1 ČL mletej škorice
1 horká čokoláda
1 hrsť sušených marhúľ
150 g orechov - trochu podrvených - mandle, lieskovce, vlašské orechy
mandle
lieskové orechy
vlašské orechy

Popis

„Domáca granola je skvelý variant obilných raňajok, keď vás omrzí kaša. Okrem orechov do nej možno pridávať aj semienka. S čokoládou výborne ladia kokosové hobliny, namiesto čokolády je možné rovno pri príprave použiť kakao. Skrátka fantázii sa medze nekladú,  základný recept sa môže pripravovať na niekoľko spôsobov a raňajky vás neomrzia. Ovsené vločky sú veľmi bohaté na životne dôležité látky a vlákninu, posilňujú imunitu, prospievajú krvnému tlaku, nervovému systému a činnosti čriev. Pri pečení sa neponáhľajte a dodržiavajte danú teplotu. Pečte dozlatista a chrumkava. Pri pečení je vhodné granolu párkrát premiešať,“ radí Zuzana Pavelková Šafářová, nutričná špecialistka.

Postup

1

Všetky suroviny okrem čokolády a ovocia dáme do uzatvárateľnej nádoby a jemným prevracaním spojíme.

2

Zmes vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170 °C max. 20 min. alebo kým vločky a oriešky nezačnú tmavnúť.

3

Zmes necháme na plechu vychladnúť a preložíme do uzatvárateľnej nádoby.

4

Pridáme na jemno nasekanú horkú čokoládu a ovocie nakrájané na kúsky.

5

Podávame s bielym jogurtom, mliekom alebo jeho rastlinnou náhradou. Skladujeme v chlade.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4