Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
„Domáca granola je skvelý variant obilných raňajok, keď vás omrzí kaša. Okrem orechov do nej možno pridávať aj semienka. S čokoládou výborne ladia kokosové hobliny, namiesto čokolády je možné rovno pri príprave použiť kakao. Skrátka fantázii sa medze nekladú, základný recept sa môže pripravovať na niekoľko spôsobov a raňajky vás neomrzia. Ovsené vločky sú veľmi bohaté na životne dôležité látky a vlákninu, posilňujú imunitu, prospievajú krvnému tlaku, nervovému systému a činnosti čriev. Pri pečení sa neponáhľajte a dodržiavajte danú teplotu. Pečte dozlatista a chrumkava. Pri pečení je vhodné granolu párkrát premiešať,“ radí Zuzana Pavelková Šafářová, nutričná špecialistka.
Všetky suroviny okrem čokolády a ovocia dáme do uzatvárateľnej nádoby a jemným prevracaním spojíme.
Zmes vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170 °C max. 20 min. alebo kým vločky a oriešky nezačnú tmavnúť.
Zmes necháme na plechu vychladnúť a preložíme do uzatvárateľnej nádoby.
Pridáme na jemno nasekanú horkú čokoládu a ovocie nakrájané na kúsky.
Podávame s bielym jogurtom, mliekom alebo jeho rastlinnou náhradou. Skladujeme v chlade.