Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Inšpirovali sme sa obráteným jablkovým koláčom a upiekli sme obrátený citrusovník. Výsledok je farebný a šťavnatý.
V mise zmiešame biely cukor, zmäknuté maslo a vodu. Zmesou potrieme plech na pečenie.
Citrusy ošúpeme a nakrájame na kolieska. Rozložíme na vymastený plech tesne vedľa seba.
V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a kardamóm.
Celé vajcia vyšľaháme do peny, pridáme hnedý cukor a šľaháme 5 minút.
Pridáme múčnu zmes a zmiešame dokopy.
V hrnci zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom tuk na pečenie. Vlejeme do cesta, vymiešame a nalejeme na rozložené citrusy.
Pri 175 °C pečieme asi 45 minút.
Upečený koláč necháme 20 minút chladnúť, potom vyklopíme na podnos a nakrájame.