Recepty Bravčové plátky so syrom

Suroviny

7 plátkov bravčového karé
10 plátkov slaniny
200 g ementálskeho syra
2 lyžice olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
slnečnicový olej (na vymastenie plechu)
voda (alebo vývar na podliatie mäsa)

Postup

1

Rúru predhrejeme na 220 °C. Plátky mäsa osolíme a okoreníme, plátky slaniny prekrojíme na polovicu po šírke, syr najemno nastrúhame.

2

V miske zmiešame olivový olej a prelisovaný cesnak. Touto zmesou potrieme mäso.

3

Na každý plátok položíme 3 – 4 polovičky slaninky.

4

Mäso poukladáme na jemne vymastený pekáč, podlejeme troškou vody alebo vývarom a pečieme asi 20 – 30 minút.

5

Hotové mäso vyberieme z rúry a okamžite posypeme najemno nastrúhaným syrom.

6

Tip: Ak chceme, aby sa syr úplne roztopil, vložíme mäso ešte na minútu – dve do horúcej rúry.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4