Recepty Bravčové karé v cesnakovej kruste s trstinovým cukrom a šalátom z hrášku a póru

Suroviny

1 kg bravčového karé
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
6 strúčikov cesnaku (ošúpaných)
3 PL trstinového cukru
2 PL slnečnicového oleja
2 póry
2 PL olivového oleja
300 g hrášku
250 g údenej slaniny
1 čl údenej mletej papriky
50 g parmezánu

Postup

1

Pripravíme si zeleninu. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme slaninu nakrájanú na veľké kocky a pór nakrájaný na kúsky. Orestujeme a pridáme údenú paprika a hrášok. Dosolíme podľa chuti.

2

Podlejeme vodou, dusíme 5 minút a následne posypeme nastrúhaným parmezánom.

3

Pekáč vystelieme papierom na pečenie, vložíme naň mäso a osušíme ho papierovou utierkou. V malej miske zmiešame cesnak, cukor, soľ, korenie a zvyšný olej. Miešame, kým nevznikne pasta.

4

Pastou potrieme mäso, vložíme ho do rúry vyhriatej na 185 °C a pečieme 45 minút. Podávame so zeleninou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4