Recepty Bravčová sviečkovica so špenátom, zabalená v prosciutto šunke a lístkovom ceste podávaná s omáčkou z červeného vína

Suroviny

450 g bravčovej panenky
1 cibuľa
2 hrsti baby špenátu
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
1 čl tymiánu (sušeného)
3 PL vlašských orechov
100 ml smotany na varenie
1 balenie lístkového cesta
5 plátkov prosciutta
1 vajce
3 PL vody
2 PL slnečnicového oleja
Omáčka:
125 ml červeného vína (suchého)
250 ml smotany na varenie
1 hrsť petržlenovej vňate
½ ČL soli
½ ČL bieleho korenia
3 PL masla
2 strúčiky cesnaku (ošúpané)
2 šalotky
1 citrón
1 čl estragónu (sušeného)

Postup

1

Cibuľu a špenát nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej, vložíme cibuľu so špenátom a pridáme koreniny a vlašské orechy. Zalejeme smotanou a varíme 5 minút. Počkáme, kým smotana zovrie, a potom necháme zmes vychladnúť.

2

Lístkové cesto rozložíme na papier na pečenie, položíme naň plátky prosciutta a potrieme pripravenou zmesou. Na to dáme mäso, potrieme vyšľahaným vajcom s vodou a zakryjeme lístkovým cestom. Vrch cesta znova potrieme vyšľahaným vajcom s vodou.

3

Rúru vyhrejeme na 200 °C (nastavíme horný a spodný ohrev) a mäso pečieme 30 až 40 minút, kým cesto nie je zlatisté.

4

Pripravíme si omáčku. Na malej panvici rozpustíme maslo. Pridáme nakrájaný cesnak a šalotky. Restujeme približne 3 minúty, pridáme estragón, soľ a biele korenie.

5

Zvýšime teplotu, pridáme víno, smotanu a šťavu z citróna. Necháme zovrieť a miešame asi minútu.

6

Panvicu s omáčkou odstránime z plameňa, pridáme čerstvú vňať a podávame ako prílohu k mäsu.

7

Roládu podávame s varenou zeleninou (napríklad s pórom a hráškom alebo s mrkvou).

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4