Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Cibuľu a špenát nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej, vložíme cibuľu so špenátom a pridáme koreniny a vlašské orechy. Zalejeme smotanou a varíme 5 minút. Počkáme, kým smotana zovrie, a potom necháme zmes vychladnúť.
Lístkové cesto rozložíme na papier na pečenie, položíme naň plátky prosciutta a potrieme pripravenou zmesou. Na to dáme mäso, potrieme vyšľahaným vajcom s vodou a zakryjeme lístkovým cestom. Vrch cesta znova potrieme vyšľahaným vajcom s vodou.
Rúru vyhrejeme na 200 °C (nastavíme horný a spodný ohrev) a mäso pečieme 30 až 40 minút, kým cesto nie je zlatisté.
Pripravíme si omáčku. Na malej panvici rozpustíme maslo. Pridáme nakrájaný cesnak a šalotky. Restujeme približne 3 minúty, pridáme estragón, soľ a biele korenie.
Zvýšime teplotu, pridáme víno, smotanu a šťavu z citróna. Necháme zovrieť a miešame asi minútu.
Panvicu s omáčkou odstránime z plameňa, pridáme čerstvú vňať a podávame ako prílohu k mäsu.
Roládu podávame s varenou zeleninou (napríklad s pórom a hráškom alebo s mrkvou).