Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru vyhrejeme na 225 °C. Bataty ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame dlhé, asi ½ cm široké hranolky.
Hranolky ponoríme do misy so studenou vodou a zatiaľ si namiešame korenie. V miske zmiešame všetky druhy korenia okrem soli.
Batatové hranolky vyberieme z vody, opláchneme a osušíme. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a osušené hranolky naň položíme.
Koreniacu zmes zmiešame s olejom a potrieme ňou hranolky zo všetkých strán.
Hranolky rozmiestnime na pekáči tak, aby sa nedotýkali – po upečení budú mať pekný tvar a dobre sa prepečú.
Pečieme asi 35 minút, po 20 minútach hranolky jemne otočíme na druhú stranu. Malé vytiahneme o čosi skôr, aby sa nepripálili.
Do zvyšku koreniacej zmesi pridáme soľ a hranolky po upečení ešte raz pokoreníme.
Avokádový dip : Všetky prísady rozmixujeme dohladka. Ak je dip príliš hustý, rozriedime ho troškou vody.