Recepty Batatové hranolky s avokádovým dipom

Suroviny

1 sladký zemiak (asi 500 g)
2 PL slnečnicového oleja
½ ČL rasce
½ ČL mletého čili
½ ČL mletej červenej papriky
¾ ČL mletej škorice
½ PL morskej soli
Avokádový dip
1 avokádo (zrelé)
2 PL limetky (len šťava)
¼ šálky koriandra (čerstvé listy)
1 strúčik cesnaku (malý)
¼ ČL morskej soli

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 225 °C. Bataty ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame dlhé, asi ½ cm široké hranolky.

2

Hranolky ponoríme do misy so studenou vodou a zatiaľ si namiešame korenie. V miske zmiešame všetky druhy korenia okrem soli.

3

Batatové hranolky vyberieme z vody, opláchneme a osušíme. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a osušené hranolky naň položíme.

4

Koreniacu zmes zmiešame s olejom a potrieme ňou hranolky zo všetkých strán.

5

Hranolky rozmiestnime na pekáči tak, aby sa nedotýkali – po upečení budú mať pekný tvar a dobre sa prepečú.

6

Pečieme asi 35 minút, po 20 minútach hranolky jemne otočíme na druhú stranu. Malé vytiahneme o čosi skôr, aby sa nepripálili.

7

Do zvyšku koreniacej zmesi pridáme soľ a hranolky po upečení ešte raz pokoreníme.

8

Avokádový dip : Všetky prísady rozmixujeme dohladka. Ak je dip príliš hustý, rozriedime ho troškou vody.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4