Recepty Batatové hranolky s avokádovým dipom

Suroviny

1 sladký zemiak (asi 500 g)
2 PL slnečnicového oleja
½ ČL rasce
½ ČL mletého čili
½ ČL mletej červenej papriky
¾ ČL mletej škorice
½ PL morskej soli
Avokádový dip
1 avokádo (zrelé)
2 PL limetky (len šťava)
¼ šálky koriandra (čerstvé listy)
1 strúčik cesnaku (malý)
¼ ČL morskej soli

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 225 °C. Bataty ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame dlhé, asi ½ cm široké hranolky.

2

Hranolky ponoríme do misy so studenou vodou a zatiaľ si namiešame korenie. V miske zmiešame všetky druhy korenia okrem soli.

3

Batatové hranolky vyberieme z vody, opláchneme a osušíme. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a osušené hranolky naň položíme.

4

Koreniacu zmes zmiešame s olejom a potrieme ňou hranolky zo všetkých strán.

5

Hranolky rozmiestnime na pekáči tak, aby sa nedotýkali – po upečení budú mať pekný tvar a dobre sa prepečú.

6

Pečieme asi 35 minút, po 20 minútach hranolky jemne otočíme na druhú stranu. Malé vytiahneme o čosi skôr, aby sa nepripálili.

7

Do zvyšku koreniacej zmesi pridáme soľ a hranolky po upečení ešte raz pokoreníme.

8

Avokádový dip : Všetky prísady rozmixujeme dohladka. Ak je dip príliš hustý, rozriedime ho troškou vody.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept