Recepty Banánovo-mrkvový chlebík

Suroviny

½ šálky masla (mäkkého)
0.6 šálky javorového sirupu (alebo agávového sirupu)
3 vajcia
2 hrnčeky pohánkovej múky
1 prášok do pečiva
1 ČL soli
1 šálka banánov (roztlačených)
1 šálka mrkvy (nastrúhanej)
½ šálky bieleho jogurtu (alebo acidofilného mlieka)
½ šálky pekanových orechov

Popis

Banánovo-mrkvový chlebíkRúru si predhrejeme na 185 °C. V miske postupne vareškou rozmiešame mäkké maslo, javorový sirup a celé vajcia. Do tekutej hmoty pridáme banány, jogurt, mrkvu a všetko spolu ešte raz premiešame. V druhej miske si pripravíme zmes z múky, soli, prášku do pečiva a orechov. Obsahy oboch misiek zmiešame dokopy a vylejeme do múkou vysypanej formy (napr. na srnčí chrbát) a pečieme približne 50 – 60 minút. Necháme vychladnúť a krájame ako raňajkový chlebík na plátky. Vynikajúco chutí aj zapečený v hriankovači.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4