Ako využiť bielka v kuchyni

Suroviny

Na bielkovy chlebík
8 vajec (bielkov)
180 g práškového cukru
160 g polohrubej múky
70 g masla (rozpusteného)
čokoládový dressing
vlašské orechy (sekané, na posypanie)
kačací tuk
strúhanka (alebo hrubá múka na vysypanie formy)
Na dekoráciu (podľa chuti)
1 lyžica kandizovaného pomaranča
1 lyžica mliečnej čokolády (sekaná)
1 lyžica mandľových plátkov
1 lyžica vlašských orechov (sekané)

Popis

Z bielok si pripravíme tuhý sneh, pridáme k nemu práškový cukor a ešte vyšľaháme. Potom pridávame striedavo po lyžiciach múku a vychladnuté roztopené maslo. Celú zmes ľahko premiešavame. Nakoniec do cesta pridáme nasekané ovocie, oriešky, mandle či čokoládu podľa chuti. Pečieme pomaly vo forme na srnčí chrbát vymazanej tukom a vysypanej strúhankou alebo hrubou múkou. Po upečení chlebík vyklopíme a necháme vychladnúť. Na záver už len polejeme čokoládovou polevou a posypeme orieškami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept