Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Plasty sú skutočným problémom, zaťažujúcim nielen životné prostredie. Ak vám záleží na znižovaní úrovne znečistenia Zeme, určite už nepoužívate igelitové tašky ani vrecúška pri nakupovaní. Aby vaše ovocie a zelenina vydržali čo najdlhšie čerstvé, skladujte ich podľa toho, čo im najviac vyhovuje. Pri skladovaní myslite na to, aby najmä mäkké druhy neboli na sebe natlačené či naukladané vo viacerých vrstvách. Čím viac priestoru im doprajete, tým dlhšie vydržia.
Zistite, ako dlho vydržia ovocie a zelenina čerstvé.
V chladničke vo vzduchotesných nádobách s kúskom vlhkého papiera dlhšie vydržia špenátové listy, bazalka, rukola, petržlenová vňať, fazuľové struky, ružičky karfiolu a brokolice, listy šalátov a čakanky.
V otvorenom kontajneri (v zásuvke chladničky) skladujte brokolicu, karfiol, kukuricu, hrášok, rebarboru, papriku, stonkový zeler, šalát vcelku, baklažány, cukety, uhorky, rozkrojené melóny, nektárinky, broskyne, marhule.
Pri izbovej teplote na tmavom mieste skladujte paradajky (nezrelé dozrejú na slnku).
V papierovom vrecúšku pri izbovej teplote skladujte avokádo či bobuľové ovocie. Čerešne, jahody a ďalšie drobné ovocie umývajte až tesne pred konzumáciou.
Na chladné tmavé miesto uložte cesnak, cibuľu, bataty, kapustu, kel, zemiaky, citrusy, melóny, jablká.
Zdroj: greenmatters.com