Recepty Zubáčové plnené rolky

Suroviny

800 g zubáča (4 plátky)
100 g baby špenátu
2 strúčiky cesnaku
maslo (zmäknuté na opekanie)
500 g sladkých zemiakov
100 ml smotany 30% (alebo rastlinnej smotany)
1 limetka (kôra a šťava)
1 lyžička zázvoru (nastrúhaného čerstvého)
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Plátok zubáča osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom a poukladáme lístky špenátu. Zatočíme do rolky a prepichneme špáradlom. Opekáme na masle z každej strany 2 minúty do zlatista. Ak by boli rolky príliš hrubé a nedopiekli by sa na panvici, necháme ich dôjsť 5 – 10 minút v rúre na 120 °C. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na štvrtiny, vložíme do studenej osolenej vody a varíme domäkka. Scedíme, pridáme smotanu, limetkovú kôru aj šťavu, zázvor, dochutíme a pomixujeme na pyré. Podávame s rolkami ozdobené čerstvým špenátom. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept