Recepty Zelené tarhotto

Suroviny

400 g tarhone
1 cuketa
1 hrsť baby špenátu
2 jarné cibuľky
70 g syra Grana Padano
1 PL píniových orieškov
1 strúčik cesnaku
80 ml olivového oleja

Popis

Na oleji narýchlo opražíme tarhoňu s nadrobno nakrájanou cuketou. Zalejeme vodou približne 1 cm nad povrch, prikryjeme a dusíme na slabom ohni, kým sa voda neodparí.

Zatiaľ si pripravíme v mažiari alebo v mixéri omáčku: zmixujeme jednu jarnú cibuľku, oriešky, cesnak a olej.

Do uvarenej tarhone s cuketou vmiešame omáčku a pridáme nasekanú na šikmé plátky nakrájanú jarnú cibuľku a hrsť baby špenátu.

Zelené tarhotto

Posypeme syrom Grana Padano.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept