Vrstvené zeleninové šaláty v skle

Suroviny

zelený šalátový list (rukola, špenát alebo ľadový šalát)
strukovina (podľa chuti cícer, červená fazuľa alebo červená šošovica)
reďkovka (prepolená)
avokádo
mrkva (nastrúhaná)
cuketa (na kocky nakrájaná)
cvikla (kocka)
paprika (farebná)
uhorka
dresing (podľa chuti jogurt zmiešaný s nivou, med s horčicou, smotana zmiešaná s bylinkami a prelisovaným ces)

Popis

Do veľkých (700 ml) sklených pohárov vrstvíme zeleninu do pekných farebných vrstiev. Nepridávame zatiaľ žiadnu soľ ani olej, aby zelenina nepustila šťavu a nezmäkla.

Na spodok dáme ťažšie druhy ako strukovinu, paradajky, reďkovky, pokračujeme s utlačenými listovými šalátmi. Uzavrieme viečkom a vložíme do chladničky.

Vrstvené zeleninové šaláty v skleTakto si môžeme pripraviť obed na druhý deň do práce. Dresing si pripravíme do inej nádobky. Šalát ním prelejeme až pred podávaním.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4