Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Do veľkého hrnca nalejeme dva litre vody, vložíme umyté mäso, osolíme a privedieme do varu. Na miernom plameni ho povaríme do zmäknutia (trvá to asi dve hodiny). Potom vývar precedíme.
Na panvici rozohrejeme časť tuku či oleja a päť minút na ňom opekáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky. Pridáme pretlak a všetko presunieme do hrnca s vývarom.
V hrnci si z múky a zo zvyšku tuku pripravíme zápražku a vmiešame ju do polievky. Prisypeme zemiaky, nakrájanú kapustu, bobkový list, korenie a paradajky.
Polievku povaríme približne štvrť hodiny, aby zemiaky zmäkli. Na záver ochutíme cesnakom, octom a podľa potreby dosolíme. Podávame s kopčekom kyslej smotany.