Recepty Veľkonočný zajačik

Suroviny

Cesto
4 šálky polohrubej múky
6 ks vajca
½ šálky kryštálového cukru
1 šálka mlieka (alebo smotany)
¾ šálky strúhaného kokosu
3 PL masla (zmäknutého)
1 ČL vanilkového cukru
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL sódy bikarbóny
soľ
Plnka
2 PL masla (zmäknutého)
250 g smotanového syra
1 banán (zrelý)
1 PL citróna (len šťava)
Na zdobenie
strúhaný kokos
lentilky
papier (tvrdý papier na ušká)

Postup

1

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajcia a vanilkový cukor.

2

V inej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kokos. Pridávame do maslovej hmoty striedavo s mliekom.

3

Rúru vyhrejeme na 175 °C. Tortovú formu vymastíme, vlejeme cesto a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme asi 10 minút, potom korpus vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

4

Pripravíme si plnku: Všetko spolu vymiešame dohladka.

5

Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu. Spojené pláty postavíme na rozrezanú časť. Vznikne tak telo zajka.

6

Približne v polovici „chrbta“ urobíme šikmo rez tak, že vznikne zajkova hlava. Zo zrezanej časti vytvoríme chvostík. Časť plnky natrieme na jeden plát, prikryjeme druhým plátom.

7

Korpus potrieme zvyšnou plnkou a bohato zasypeme strúhaným kokosom. Z tvrdého papiera vystrihneme uši a zapichneme ich do hlavy. Z lentiliek spravíme nos a oči.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept