Recepty Večerné menu z jedinečných dobrôt zo Slovenska

Suroviny

Cestoviny
1 PL masla (tradičného gazdovského)
2 dcl bieleho vína (zo zámku Pezinok)
1 balenie tvrdého syra (z Farmy Východná)
150 g špaldových rezancov
2 PL Klátovského oleja bez vône
Zvyšné ingrediencie:
120 ml smotany na varenie
2 kuracie prsia
½ červenej cibule
2 strúčiky cesnaku
1 citrón
tymian (sušený)
85 g baby špenátu
soľ
majorán (sušený)
mleté čierne korenie

Postup

1

Na kocky pokrájame kuracie prsia a prudko ich opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú červenú cibuľu, pretlačený cesnak a chvíľku opekáme. Mäso ochutíme sušeným tymianom a majoránom, okoreníme, osolíme. Pridáme lyžicu masla a baby špenát, podlejeme vínom a prikryté chvíľku podusíme. Prilejeme smotanu na varenie a dusíme, až kým omáčka mierne nezhustne. Na záver pridáme cestoviny, ktoré sme uvarili v posolenej vode a dobre premiešame. Servírujeme s postrúhaným syrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept