Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V miske zmiešame tvaroh, vajce a múku na pevné a husté cesto. Z cesta vytvarujeme dva dlhé valčeky, z ktorých na pomúčenej doske nakrájame nožíkom menšie šúľance. Ak sa cesto lepí, poprášime ho trochou múky. Odkrojené šúľance tvarujeme rukami do požadovaného tvaru.
V hrnci necháme zovrieť mierne osolenú vodu, do ktorej vložíme šúľance. Keď všetky vyplávajú na povrch, necháme ich variť približne 4 minúty. Následne šúľance precedíme a zľahka prepláchneme studenou vodou.
Tvarohové šúľance podávame posypané zmesou maku a cukru a poliate roztopeným maslom.