Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Tuniaka s olejom vložíme do misy, v ktorej si budeme pripravovať „cesto“ na fašírky. Pridáme uvarené pšeno (varí sa úplne rovnako ako ryža, ale je potrebné ho pred varením 2-krát opláchnuť v horúcej vode, aby sa zbavilo horkej chuti). Ak si pšena uvaríme viac, môžeme ho použiť aj ako prílohu k jedlu. K tuniakovi a pšenu pridáme múku, vajcia, bylinky, podľa chuti aj čili papričky, dosolíme a dokoreníme. Na panvicu dáme trochu kokosového oleja a lyžicou naň kladieme kôpky tuniakovej hmoty, ktoré vyformujeme na placku, a z každej strany rýchlo pečieme dozlatista a nachrumkavo. Podávame s uvareným pšenom zmiešaným s kukuricou alebo inou zeleninou na tzv. „pšenoto“ – rizoto zo pšena. Hotové chrumkavé placky podávame s dipom.