Recepty Treska s pomarančom a feniklom

Suroviny

4 filety treska filety (čerstvé)
2 buľvy fenikla (aj s vňaťou)
2 pomaranče
čierne olivy
soľ
čierne korenie
olivový olej

Popis

Ak majú filety šupiny, očistíme ich. Pomaranče dôkladne umyjeme a nakrájame ich na kolieska, fenikel zbavíme vrchných listov a na strúhadle ho nakrájame na tenké plátky.

Na papier na pečenie uložíme plátky pomarančov, fenikla a ryby. Dobre osolíme, okoreníme a pridáme aj feniklovú vňať a čierne olivy. Pokvapkáme olejom a papier zabalíme do kapsičky tak, aby nám z nej pri pečení neunikala para. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 – 15 minút.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept