Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Tofu scedíme, vytlačíme z neho prebytočnú vodu a osušíme. Pomocou noža vytvoríme na jeho povrchu diamantový vzor. Natrieme ho sójovou omáčkou a necháme marinovať aspoň pol hodiny v chladničke.
Rúru predhrejeme na 190 °C. Menšiu formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Tofu vyberieme z marinády a položíme do pripravenej zapekacej misy. Pečieme 50–60 minút, kým tofu nie je zlatohnedé.
Pripravíme si zemiaky. Umyjeme ich, vložíme do hrnca s vodou, privedieme do varu a varíme v šupke približne 20 minút, kým nie sú mäkké. Necháme ich trochu vychladnúť a rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Pomocou malej lyžičky vydlabeme stred každého zemiaka. Vydlabané vnútro vložíme do misky a roztlačíme na kašu. Pridáme horčicu, vegánsku majonézu, soľ, čierne mleté korenie, kurkumu a červenú papriku. Poriadne premiešame. Rozriedime mandľovým nápojom. Zmesou naplníme cukrárske vrecko. Pomocou veľkej hviezdicovej špičky nanesieme zmes do vydlabaných zemiakov. Vrch posypeme paprikou a pažítkou.
Počas pečenia tofu si pripravíme polevu. Do malého hrnca pridáme hnedý cukor, vegánske maslo, vodu, horčicu a prelisovaný cesnak. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi dve minúty. Keď sa tofu upečie dozlatista, vyberieme ho z rúry, navrch nalejeme pripravenú polevu, potom vrátime do rúry a pečieme ďalších 10–15 minút, kým poleva nebude bublať. Vyberieme z rúry a necháme 10 minút vychladnúť.
Tofu nakrájame a podávame s plnenými zemiakmi.