Jednoduchý recept, ktorý premeníte na profesionálne gastro dielo.
250 g cestovín tagliatelle
2 PL olivového oleja
200 g šampiňónov nakrájaných na plátky
3 strúčiky cesnaku
100 g nasekaných sušených paradajok
½ l slepačieho vývaru
2 hrnčeky horúcej vody
½ hrnčeka mlieka
½ hrnčeka smotany na varenie
½ hrnčeka parmezánu
hrsť bazalky
Vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu vo vriacej osolenej vode.
V panvici rozohrejeme olej a opražíme nakrájané šampiňóny a cesnak. Zhruba po 3 minútach pridáme sušené paradajky a stiahneme plameň. Prilejeme vývar a varíme zhruba 10 minút, kým šampiňóny nezmäknú.
Pridáme mlieko a smotanu a varíme ešte 5 minút. Posypeme parmezánom a varíme na slabom plameni, kým sa syr neroztopí. Na záver pridáme nasekanú bazalku.
Pridáme cestoviny a povaríme 2 minúty, aby sa chute prepojili. Ak sa nám zdá omáčka veľmi hustá, rozriedime ju vodou z cestovín. Soľ pridáme len v prípade, že nám nestačí slaná chuť z vývaru a parmezánu.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.