Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu vo vriacej osolenej vode.
V panvici rozohrejeme olej a opražíme nakrájané šampiňóny a cesnak. Zhruba po 3 minútach pridáme sušené paradajky a stiahneme plameň. Prilejeme vývar a varíme zhruba 10 minút, kým šampiňóny nezmäknú.
Pridáme mlieko a smotanu a varíme ešte 5 minút. Posypeme parmezánom a varíme na slabom plameni, kým sa syr neroztopí. Na záver pridáme nasekanú bazalku.
Pridáme cestoviny a povaríme 2 minúty, aby sa chute prepojili. Ak sa nám zdá omáčka veľmi hustá, rozriedime ju vodou z cestovín. Soľ pridáme len v prípade, že nám nestačí slaná chuť z vývaru a parmezánu.