Recepty Tagliatelle so sušenými paradajkami a šampiňónmi

Suroviny

250 g cestovín tagliatelle
2 PL olivového oleja
200 g šampiňónov (nakrájaných na plátky)
3 strúčiky cesnaku
100 g sušených paradajok (nasekaných)
½ l slepačieho vývaru
2 hrnčeky vody (horúcej)
½ hrnčeka mlieka
½ hrnčeka smotany na varenie
½ hrnčeka parmezánu
1 hrsť bazalky

Popis

Vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu vo vriacej osolenej vode. 

V panvici rozohrejeme olej a opražíme nakrájané šampiňóny a cesnak. Zhruba po 3 minútach pridáme sušené paradajky a stiahneme plameň. Prilejeme vývar a varíme zhruba 10 minút, kým šampiňóny nezmäknú.

Pridáme mlieko a smotanu a varíme ešte 5 minút. Posypeme parmezánom a varíme na slabom plameni, kým sa syr neroztopí. Na záver pridáme nasekanú bazalku.

Pridáme cestoviny a povaríme 2 minúty, aby sa chute prepojili. Ak sa nám zdá omáčka veľmi hustá, rozriedime ju vodou z cestovín. Soľ pridáme len v prípade, že nám nestačí slaná chuť z vývaru a parmezánu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept