Svieži černicový sorbet

Suroviny

700 g černíc (mrazených)
250 ml vody
150 g kryštálového cukru
1 citrón (len šťava)

Popis

V menšom hrnci zmiešame vodu s cukrom a varíme na miernom ohni dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Pridáme černice a chvíľu varíme. Potom zmes nahladko rozmixujeme a prepasírujeme cez sito. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.

Sorbet dáme do mrazuvzdornej nádoby a každých 30 minút poriadne premiešame. Po 4 hodinách je sorbet hotový. Pred servírovaním ho necháme 5 minút v izbovej teplote, aby sa lepšie naberal.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4