Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Mrazené hríby necháme cez noc v chladničke, aby rozmrzli. Zeleninu ošúpeme a pokrájame na kocky. Vložíme ju do hrnca a zalejeme studenou vodou, mierne osolíme a varíme asi 20 minút. Medzitým vyberieme hríby z chladničky a pokrájame ich na väčšie kúsky. Sušené huby dáme do rajničky a necháme zovrieť v asi 0,5 l vody. Varíme ešte niekoľko minút, aby zmäkli. Huby precedíme a pokrájame na prúžky, vodu, v ktorej sa varili, nevylievame. Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Na panvici rozpustíme maslo a osmažíme cibuľu do sklovita, potom hneď pridáme cesnak. Jemne osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Pridáme pokrájané sušené huby a hríby, spolu osmažíme a preložíme do zeleninového vývaru. Na dochutenie ešte pridáme lístky tymianu a bobkový list. Na panvicu nalejeme naberačku vývaru, aby sme vypláchli chuť z praženia húb a znovu vlejeme do polievky. Hubovú polievku varíme asi 15 minút na miernom plameni, aby sa spojili chute. Nakoniec dosolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, prilejeme 30 % smotanu a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Pridáme ju do polievky až pred podávaním, aby sme zachovali jej čerstvú arómu. Polievku prelejeme do polievkovej misy alebo na tanier a ozdobíme kyslou smotanou.