Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Steaky nakrájame na tenké plátky hrubé asi 1 cm. Vo veľkej miske zmiešame 3 lyžice oleja, sójovú omáčku, med, citrónovú kôru, šťavu a tymian. Do zmesi vložíme nakrájané mäso a marinujeme približne 25 minút.
Na veľkú panvicu nalejeme olivový olej, pridáme maslo a počkáme, kým sa suroviny nespoja. Vložíme mäso a smažíme asi 4 minúty.
Keď je mäso hotové, na troške olivového oleja smažíme asi 3 minúty dva nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a cibuľu. Pridáme pol lyžičky soli, čierne korenie a umytý špenát. Počkáme približne minútu a následne vlejeme smotanu a 2 lyžice vody. Smažíme a občas premiešame. Keď sa smotana trošku zredukuje a listy špenátu stratia objem, môžeme podávať spolu s mäsom a zemiakovou kašou.
Zemiakovú kašu pripravíme jednoducho: Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Dôkladne scedíme, chvíľu počkáme, pridáme maslo a vyšľaháme. Následne pridáme smotanu a vyšľaháme na hladkú konzistenciu.