Recepty Špargľa obalená v strúhanke a parmezáne

Suroviny

500 g špargle
2 vajcia (veľké)
2 šálky strúhanky
½ šálky parmezánu (strúhaného)
¼ šálky polohrubej múky
slnečnicový olej
papier na pečenie

Postup

1

Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň pár kvapiek oleja. Rovnomerne vysypeme strúhankou a dáme piecť na 5 minút, alebo dozlatista. Vyberieme, necháme vychladnúť a teplotu v rúre zvýšime na 220 °C.

2

Do vychladenej strúhanky primiešame parmezán a zmes rovnomerne rozotrieme po plechu. Vajcia rozšľaháme v nádobe, do ktorej sa zmestí celá špargľa, do ďalšej dostatočne dlhej nádoby nasypeme múku. Špargľu očistíme a umyjeme.

3

Špargľu namáčame do vajec, múky, opäť do vajec a nakoniec ju obaľujeme v zmesi strúhanky a syra. Obalené špargle ukladáme na plech tak, aby sa nedotýkali.

4

Pri teplote 220 °C pečieme 10 – 12 minút dochrumkava. Podávame s obľúbeným dipom.

5

Nádoby na obaľovanie špargle, dostatočne dlhé, aby sa zmestila. Plech na pečenie.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4