Recepty Špaldové šúľančeky s makom

Suroviny

250 g polohrubej múky
250 g hladkej múky špaldovej
6 zemiakov
1 vajce
125 g maku
125 g masla
50 g hnedého cukru
1 hrnček jahôd (alebo iné lesné ovocie vymixujeme s medom na omáčku)

Popis

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, najemno nastrúhame a spolu s múkou a vajíčkom vypracujeme na cesto. Ak by bolo cesto príliš hutné, môžeme pridať trošku vlažnej vody. Z cesta ušúľame malé šúľančeky a dáme ich do vriacej vody (tú si dáme variť skôr).

Špaldové šúľančeky s makom Varíme asi 15 minút, kým nebudú mäkké a uvarené aj vo vnútri. Posypeme makom a cukrom, polejeme maslom a omáčkou z vymixovaného ovocia.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept