Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Múku zmiešame so soľou a pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo. Rýchlo spracujeme a po troškách pridávame ľadovú vodu. Keď bude cesto vláčne, zabalíme ho do potravinovej fólie a aspoň na 1 až 2 hodiny odložíme do chladničky. Takto pripravené cesto vyvaľkáme a opatrne ho prenesieme na plech s papierom na pečenie. Keby sa trhalo, skúsime ho vyvaľkať priamo na papieri na pečenie. Do stredu, asi 4 až 5 cm od okraja, dáme na cesto hrudky syra a kúsky orechov, zahneme okraje, pokvapkáme ich olivovým olejom, posypeme soľou a čerstvo zomletým korením. Môžeme pridať aj troška trstinového cukru. Galette s dovnútra zahnutými okrajmi preložíme na polovicu, potrieme ho žĺtkom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 až 45 minút dozlata.