Recepty Sladkokyslá zelenina s kuracím mäsom

Suroviny

2 ks mrkvy
2 zelery (stopky)
1 ks žltej papriky
1 ks bielej cibule
1 lyžica rastlinného tuku (alebo oleja)
500 g kuracích pŕs
3 lyžice vínneho octu (červeného)
4 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice hnedého cukru
1 lyžica horčice
2 lyžice sójovej omáčky
432 g ananásu (pokrájaného v plechovke)
3 lyžice kukuričného škrobu

Postup

1

Umytú mrkvu, zeler a papriku nakrájame na tenké prúžky.

2

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Rozpálime olej a osmažíme cibuľu aj zeleninu 5 minút, kým nezmäkne. Vyberieme z panvice.

3

Kuracie mäso nakrájame na prúžky. Osmažíme dozlatista a pridáme k nemu do panvice zeleninu.

4

V miske zmiešame ocot, paradajkové pyré, hnedý cukor, horčicu a sójovú omáčku s ananásovým nálevom a pridáme 200 ml vody.

5

Zmesou zalejeme kurča so zeleninu a varíme na miernom ohni 10 – 15 minút.

6

V miske zmiešame kukuričný škrob s trochou vody, pridáme do panvice spolu s ananásom a ešte chvíľu povaríme, kým omáčka nezhustne.

7

Podávame bud' s ryžou, rezancami, alebo tortillovými plackami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept