Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Mrkvu umyjeme (nešúpeme) a uvaríme ju do polomäkka (približne 15 minút).
Po uvarení ju očistíme a nakrájame na trochu hrubšie kolieska. Z koliesok mrkvy vykrojíme trojuholníky – tie budú tvoriť základ tučniakov. Z vykrojených trojuholníkov urobíme dva menšie – to budú zobáčiky.
Veľké olivy narežeme pozdĺž jednej strany (neprerežeme ich úplne) a vnútro naplníme syrom. Smotanový syr zmiešame s mletým čiernym korením. Cesnak očistíme, pretlačíme cez lis, pridáme k syru a znovu premiešame. Každú veľkú olivu naplníme syrom. Do otvoru menšej olivy vložíme malý trojuholník z mrkvy a vytvoríme zobáčik – všetko spojíme špáradlom (v tomto poradí: mrkva, oliva naplnená syrom a malá oliva).
Z červeného korenia a petržlenovej vňate urobíme každému tučniakovi mašličku. Zo syra camembert zrežeme biely povrch z jednej aj druhej strany (s hrúbkou asi 0,5 cm), vyrežeme z nich kryhy a pripevníme k nim tučniaky. Z uvarených cestovín urobíme vlnky a z bielej repy vykrojíme dekoratívne rybičky.