Recepty Šarlota – odmena na Deň detí

Suroviny

4 vajcia
6 PL hladkej múky
6 PL práškového cukru
Náplň rolády:
200 g jahodového džemu (alebo maslová plnka)
Čerstvé ovocie:
150 g jahôd (alebo broskyne, čučoriedky atď.)
750 g tvarohu
250 ml smotany 30%
6 plátkových želatín
6 PL kryštálového cukru
1 vanilkový cukor (alebo vanilkový struk)

Popis

 

Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. Bielka vyšľaháme dotuha. Zmes jemne spojíme s múkou a upečieme na 180 °C na rovnom plechu asi 15 minút.

Ešte horúce zvinieme do mokrej utierky a necháme trocha vychladnúť.

Naplníme džemom a krájame na 2 cm plátky – nimi vystelieme dno guľatej misy, ktorú sme predtým vystlali fóliou alebo vrecúškom.

Pripravíme si krém, ktorým naplníme šarlotu: želatínu necháme vo vode napučať. Mokré plátky želatíny vyžmýkame a zmiešame s teplou smotanou s cukrom. Želatína by sa mala celkom rozpustiť, ale nie variť. Pridáme tvaroh, vanilku a ovocie a nalejeme do misy vystlanej roládkami.

Šarlota – odmena na Deň detí

Na povrch opäť naukladáme plátky rolády, prikryjeme fóliou a necháme cez noc zachladiť. Vyklopíme tak, že misu obrátime na rovný povrch a odstránime fóliu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept