Recepty Šalát s kuracím mäsom a jogurtom

Suroviny

500 g kuracích pŕs
4 červené jablká
1 citrón (len šťava)
morská soľ
mleté čierne korenie
mäta
olivový olej
sezam

Popis

Vyskúšajte naše ďalšie recepty – ľahké cuketové placky s jogurtom alebo reďkovkovú nátierku s jogurtom. Bylinky majú zázračnú moc – nielenže liečia, ale aj krásne prevoňajú a ochutia jedlo. Práve preto sme v tomto recepte použili mätu. A čo iné bylinky? Poznáte ich a používate ich v kuchyni? Tymian, mäta či kôpor – používajte bylinky pre zdravie!

Neobľubujete recepty s kuracím mäsom? Do tohto šalátu môžete použiť aj inú hydinu, napríklad morčacie mäso. Ak vám nevyhovuje ani morčacie, ani kuracie mäso a ste vegetariáni, môžete si pripraviť tento chutný šalát s restovaným tofu. Odporúčame údené tofu na zvýraznenie chuti.

Šalát s kuracím mäsom a jogurtom výborné chutí aj na druhý deň. Skladujte ho však v chlade a pred podávaním ho premiešajte. Po pár hodinách sa z ovocia uvoľní šťava, ktorá spolu s jogurtom ostane na dne nádoby, nie je to však žiadny nedostatok, stačí šalát dôkladne premiešať. Pred podávaním nezabudnite šalát ešte oživiť nasekanou čerstvou mätou.

Je na vašej fantázii, aké ovocie do tohto receptu použijete. My sme stavili na obľúbené, lokálne jablká, ale vyskúšajte aj verziu so slovenskými hruškami. Ak vám ich zopár pri príprave kuracieho šalátu ostane, upečte ich a zo slovenských budú zrazu hrušky kanadské.

Postup

1

Kuracie mäso nakrájame na tenké rezance. Na panvici rozohrejeme olivový olej a mäso sprudka opečieme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Po upečení ho dáme bokom a necháme vychladnúť.

2

Jablká očistíme (vyberieme jadrovníky) a nakrájame na malé kocky.

3

Mätu nasekáme nadrobno.

4

Pripravíme si misu, v ktorej budeme recept kompletizovať. Vložíme do nej vychladnuté restované kuracie mäso, jablká nakrájané na kocky a nasekanú mätu. Následne pridáme jogurt a pokvapkáme citrónovou šťavou. Osolíme a okoreníme podľa chuti a dôkladne premiešame.

5

Šalát podávame vychladený a ozdobený sezamom. Najlepšie chutí počas horúceho letného večera, podávaný namiesto zmrzliny.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept