Recepty Rybacia krémová polievka s krutónmi

Suroviny

700 g rybacie filety (z bielych rýb)
150 g mrkvy
100 g petržlenu
75 g zeleru
75 g póru
50 g cibule
250 ml smotany 30%
50 g masla
2 rožky
1 g mletého čierneho korenia
citrón
tymian
petržlenová vňať
bobkový list
nové korenie
soľ

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip

„Do tejto polievky vždy pridávam orestovanú mrkvu. Polievke dodá zaujímavú farbu a skvelú chuť.“

Postup

1

Vyberieme si rybu. Môžeme zvoliť celú rybu s hlavou (bez očí a žiabier) alebo filety. Nastrúhame a orestujeme mrkvu, aby pustila farbu. Do hrnca vložíme zvyšok zeleniny a jemne opečieme. Po chvíli pridáme kúsky rýb, ktoré takisto zľahka opečieme, dolejeme vodu alebo zeleninový vývar a okoreníme. Varíme, dokiaľ ryba a zelenina nie sú mäkké.

2

Následne opatrne rybu vyberieme a oberieme mäso. Rybu vrátime do hrnca a varíme. Pridáme smotanu, soľ, korenie a trochu citrónovej šťavy. Všetko vymixujeme na krém, ktorý môžeme prepasírovať cez sitko.

3

Ideálne dvoj-trojdňové pečivo nakrájame na malé kocky. Na panvici roztopíme maslo, pridáme tymian a pečivo opečieme. Dobrú chuť!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4