Recepty Repové rizoto

Suroviny

1 cibuľa (nadrobno nakrájaná)
2 hrnčeky ryže Carnaroli (na rizoto)
3 PL olivového oleja
1 vetvička tymiánu (čerstvého alebo môže byť aj sušeného)
1 dl bieleho vína (suchého)
1 l zeleninového vývaru
2 cvikly (veľké, uvarené, olúpané a nakrájané na malé kocky)
1 kyslá smotana
soľ
čierne korenie
pažítka (čerstvá)
pecorino romano

Popis

Na miernom ohni si v hrnci opražíme cibuľku. Pridáme ryžu a zvýšime plameň. Opekáme asi 2 – 3 minúty za stáleho miešania. Zalejeme vínom a krátko povaríme. Dolejeme časť vývaru a zakryjeme pokrievkou. Vývar postupne dolievame podľa potreby. Táto časť celého postupu trvá cca 30 minút. Medzi dolievaním vývaru a miešaním si rozmixujeme polovicu kociek červenej repy
s polovicou kyslej smotany. Uvarenú ryžu zmiešame s touto zmesou a pridáme druhú polovicu nerozmixovanej červenej repy a finálne premiešame.

Servírovanie

Podávame ozdobené kyslou smotanou, pažítkou a na hoblinky nakrájaným syrom peccorino. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4