Recepty Ragú z červenej šošovice

Suroviny

1 červená cibuľa (veľká)
200 g kuracích pŕs (alebo stehno, nakrájané na rezance)
2 ČL oregana
2 ČL rímskej rasce
2 ČL mletej červenej papriky
½ čili papričky (podľa chuti)
soľ
1 šálka červenej šošovice
1 šálka paradajkového pretlaku
1 bobkový list
2 zelené jablká (na dokončenie)

Popis

Ragú z červenej šošovice Vo veľkej panvici rozohrejeme trochu oleja a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a miešame ho, aby sa rovnomerne opieklo. Po dvoch minútach opekania mäsa pridáme oregano, rímsku rascu, mletú papriku a čili. Miešame ďalšie 2 minúty. Pridáme soľ, šošovicu, pretlak alebo paradajkové pyré a bobkový list. Zalejeme mäso so šošovicou troškou vody (len tak, aby bola zmes v panvici zaliata). Necháme variť približne 15 minút, kým šošovica nezmäkne a celú zmes krásne zahustí. Prilievame vodu len podľa potreby – dovtedy, kým šošovica nenasaje všetku tekutinu. Tesne pred podávaním ragú posypeme jablkami nakrájanými na kocky. Servírujeme s arabským chlebom alebo s ryžou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept