Recepty Plnené pečené paradajky

Suroviny

100 g parmezánu (alebo mozzarella, strúhaného)
ryža Carnaroli (alebo rizoto, môže byť aj z predošlého dňa)
bazalka (čerstvá)
½ hrnčeka čiernych olív
5 sardel
1 cuketa
1 strúčik cesnaku
8 paradajok
slnečnicový olej
soľ
mleté čierne korenie
tymian (čerstvý)

Popis

Plnené pečené paradajkyParadajky umyjeme a zvrchu ich prekrojíme. Vnútro vyberieme lyžicou a odložíme bokom. Na panvici opečieme pripravenú ryžu, pridáme do nej najemno nasekanú dužinu paradajok a na kocky nakrájanú cuketu. Po vychladnutí vmiešame do zmesi čerstvé bylinky, nakrájané olivy, prelisovaný cesnak a ančovičky, aby vznikla hmota, ktorou budeme plniť paradajky. Tie pokvapkáme olejom a naukladáme do vymastenej zapekacej misky, v ktorej ich pri 180 °C budeme piecť 20 minút. Posypeme syrom a zapečieme doružova. Je to ideálna letná večera aj ľahký obed do práce.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4