Recepty Pikantné bylinkové krekry s nátierkami

Suroviny

Krekry:
250 g hladkej múky
250 g syra (strúhaného)
2 vajcia
½ ČL soli
¼ ČL mletého čierneho korenia
150 g masla (izbovej teploty)
čerstvý rozmarín
Na ozdobu:
koriander
tymian
petržlenová vňať
cherry paradajky
Syrová nátierka s pestom:
2 špenátové listy (hrste)
1 hrsť bazalky (čerstvej)
2 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
200 g syra cottage
soľ
mleté čierne korenie
Nátierka zo sušených paradajok:
200 g sušených paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 hrsť bazalky (čerstvej)
200 g syra cottage
mleté čierne korenie
soľ

Postup

1

1. Múku, stúhaný syr, zmäknuté maslo, 1 vajce, soľ, korenie a 2 lyžice najemno nasekaného rozmarínu vypracujeme na hladké cesto. 2. Rúru vyhrejeme na 190 °C. 3. Cesto rozvaľkáme asi na 1 – 1,5 cm hrúbku. 4. Vykrajujeme kolieska, potrieme vajcom, každé ozdobíme lístkom čerstvej bylinky alebo kolieskom paradajky a dáme piecť na 15 minút.

2

Syrová nátierka so špenátom: Špenát a bazalku nakrájame na jemno, pridáme cesnak, olej a zmiešame s cottage syrom. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

3

Nátierka zo sušených paradajok: Paradajky, cesnak a bazalku nakrájame na jemno, všetko spolu premiešame, osolíme, okoreníme.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept