Recepty Penne s kuracím mäsom - recept

Suroviny

250 g celozrnného penne
2 kuracie stehná (vykostené)
2 PL masla
1 hrsť sušených húb
180 ml smotany 30%
75 g parmezánu (strúhaného)
1 hrsť petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ

Vychutnajte si cestoviny s kuracím mäsom a syrovo-smotanovou omáčkou.

Popis

TIP: Pridajte štipku chilli vločiek a mleté oregano na ozdobu.

„Cestovinové jedlá so smotanovou omáčkou sú veľmi obľúbená pre svoju rýchlu a nenáročnú prípravu - zvládne ich každý vrátane neskúsených kuchárov,“ hovorí o recepte odborníčka na zdravé stravovanie Zuzana Pavelková Šafářová. „Vzhľadom k použitým surovinám bude výsledný pokrm veľmi výdatný, vhodný na konzumáciu v chladnom období, kedy zasýti a prehreje. Lepšie sa hodí na obed, na večeru by jedlo mohlo byť už príliš ťažké a narušiť spánok, najmä ak by večera bola krátko pred spaním.“

Vedeli ste, že...?
Penne sa tradične varí al dente a podáva sa s omáčkami na cestoviny, ako sú pesto, syrová alebo marinara. Penne je populárnou ingredienciou v cestovinových šalátoch. Vďaka veľmi praktickému dizajnu sú penne vynikajúce a univerzálne cestoviny pre mnoho aplikácií.

Postup

1

Cestoviny uvaríme podľa návodu do polomäkka (al dente), scedíme a premastíme časťou masla.

2

Kuracie mäso pokrájame na rezance alebo na malé kúsky, osolíme a okoreníme. Huby namočíme do vody.

3

Kuracie mäso opražíme na masle približne 10 minút. Pridáme soľ a korenie. Mäso vyberieme a odložíme bokom.

4

Z hríbov vyžmýkame vodu a opečieme ich v kuracom výpeku 5 minút.

5

Na prípravu syrovej omáčky do panvice pridáme mäso, nastrúhaný syr, zalejeme vodou z cestovín a smotanou.

6

Prevaríme, pridáme uvarené penne a dobre premiešame. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept