Recepty Pečený losos s omáčkou z kapár

Suroviny

Na omáčku:
800 g lososa (filiet)
2 lyžice masla
1 citrón (len šťava)
mleté čierne korenie (čerstvo mleté)
soľ
2 lyžice masla
1 ČL hladkej múky
100 ml zeleninového bujónu (alebo rybacieho bujónu)
100 ml kyslej smotany (hustej)
2 lyžice kapary (marinovaných)

Popis

1. krok: Filety z lososa rozdelíme na kúsky a potrieme ich citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. 2. krok: Zapekaciu nádobu alebo plech vymastíme polovicou masla, uložíme doň filety ryby, obložíme ich kúskami zvyšného masla a vložíme do rúry predhriatej na 200 ˚C. Pečieme približne 10 – 15 minút. 3. krok: V hrnci zohrejeme maslo, pridáme scedené kapary a opekáme asi 1 minútu. 4. krok: Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Pečený losos s omáčkou z kapár 5. krok: Prilejeme bujón, dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky, pridáme smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu, podľa chuti ešte dosolíme. Rybu podávame na horúcom tanieri, omáčku samostatne v nahriatom omáčkovníku. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4