Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Paradajky s mletým mäsom a syrom, podávané s rajčinovou omáčkou, skúste ako alternatívu plnenej papriky.
Šalotku nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a spolu so šalotkou osmažíme na troche oleja.
Mäso zmiešame s cesnakom, šalotkou, strúhankou, žĺtkom, mozzarellou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Osolíme, okoreníme.
Z paradajok odrežeme vrch a vnútro vydlabeme.
Paradajky položíme hore dnom, aby z nich vytiekla prebytočná šťava.
Potom ich naplníme mäsom, prikryjeme vrchmi a pečieme pri 180 °C asi 30 až 40 minút.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme vnútra paradajok, paradajkový pretlak a varíme, kým sa paradajky nerozvaria. Dochutíme soľou a korením.
Upečené paradajky podávame s paradajkovou šťavou a čerstvým chlebom, dekorované lístkami bazalky.