Recepty Paradajková quinoa s mozzarellou

Suroviny

1 šálka quinoi (svetlej)
500 ml vody
2 PL olivového oleja (+ olej na servírovanie)
1 cibuľa (stredná)
2 strúčiky cesnaku
350 ml paradajkovej omáčky (ochutenej, najlepšie polotovar na cestoviny)
50 g parmezánu
80 ml smotany na varenie
250 g cherry paradajok
200 g mozzarelly (tvrdej, na strúhanie)
bazalka
1 balenie baby mozzarelly
soľ
čierne korenie

Popis

Quinou privedieme do varu, odstavíme a necháme 15 minút postáť. V olivovom oleji speníme nasekanú cibuľku, potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Minútu restujeme, pridáme paradajkovú omáčku a necháme prehriať. Odstavíme a primiešame uvarenú quinou, nastrúhaný parmezán, mozzarellu, smotanu, polovicu cherry paradajok a časť nasekanej bazalky.

Všetko dáme do pekáča, ktorý sme naolejovali, a navrch poukladáme zvyšnú časť cherry paradajok a guľôčky baby mozarelly. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C 20 až 30 minút (závisí to od výšky zapekacej misky). Pred podávaním dozdobíme zvyškom čerstvej bazalky a polejeme trochou olivového oleja.

Malý tip: Ak používame parmezán vcelku, okraje nevyhadzujeme. Môžeme ich použiť napríklad do paradajkovej polievky, ktorej dodajú výraznejšiu chuť.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4