Recepty Paradajková quinoa s mozzarellou

Suroviny

1 šálka quinoi (svetlej)
500 ml vody
2 PL olivového oleja (+ olej na servírovanie)
1 cibuľa (stredná)
2 strúčiky cesnaku
350 ml paradajkovej omáčky (ochutenej, najlepšie polotovar na cestoviny)
50 g parmezánu
80 ml smotany na varenie
250 g cherry paradajok
200 g mozzarelly (tvrdej, na strúhanie)
bazalka
1 balenie baby mozzarelly
soľ
čierne korenie

Popis

Quinou privedieme do varu, odstavíme a necháme 15 minút postáť. V olivovom oleji speníme nasekanú cibuľku, potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Minútu restujeme, pridáme paradajkovú omáčku a necháme prehriať. Odstavíme a primiešame uvarenú quinou, nastrúhaný parmezán, mozzarellu, smotanu, polovicu cherry paradajok a časť nasekanej bazalky.

Všetko dáme do pekáča, ktorý sme naolejovali, a navrch poukladáme zvyšnú časť cherry paradajok a guľôčky baby mozarelly. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C 20 až 30 minút (závisí to od výšky zapekacej misky). Pred podávaním dozdobíme zvyškom čerstvej bazalky a polejeme trochou olivového oleja.

Malý tip: Ak používame parmezán vcelku, okraje nevyhadzujeme. Môžeme ich použiť napríklad do paradajkovej polievky, ktorej dodajú výraznejšiu chuť.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept