Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Pripravíme si formičky na panna cottu. Z uvedeného množstva mlieka odlejeme polovicu a zmiešame ho so smotanou. Zmes nalejeme do hrnca a ohrejeme ju. Vanilkový struk narežeme, tupou stranou noža vyškriabeme semienka a dáme ich spoločne s cukrom do zmesi smotany a mlieka. Druhú časť mlieka zmiešame so želatínou, všetko dáme do hrnca a želatínu necháme na miernom plameni rozpustiť. Mlieko sa nesmie variť, stačí ho len ľahko ohriať. Len čo sa želatína v mlieku rozpustí, nalejeme zmes za stáleho miešania do smotany s mliekom a miešame, kým sa nezahustí. Hotovú zmes nalejeme do formičiek, necháme ju vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky. Hotovú panna cottu podávame s malinami. TIP: Ak budete chcieť dezert z formy vyklopiť, vymažte ju olejom.