Recepty „Nahý burger“ s hovädzím mäsom a guacamole, podávaný s čedarovými hranolčekmi a slaninkou

Suroviny

440 g hovädzieho burgeru (Tesco Grill Master hovädzí burger s papričkou jalapeño)
4 zelené šalátové listy
1 paradajka
4 PL kečupu
4 plátky čedaru
Guacamole
1 ks avokáda (väčšie)
½ červenej cibule
1 paradajka
½ limetky (šťava)
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka kajenského korenia (paprika)
1 štipka čili papričky (nite na ozdobu)
Čedarové hranolčeky
1 kg zemiakov
5 PL slnečnicového oleja
½ ČL soli
150 g čedaru (strúhaný)
100 g slaniny (nakrájaná na kocky)
2 ks jarnej cibuľky

Postup

1

Ošúpané zemiaky nakrájame na hranolčeky a necháme chvíľu odstáť v studenej vode. Na rozpálený gril položíme hranolčeky, ktoré sme predtým osušili. Grilujeme cca 12 minút, pričom ich počas grilovania dvakrát otočíme. Medzitým dochrumkava ugrilujeme slaninu. Hranolčeky položíme na alobal, posypeme nastrúhaným čedarom a slaninou, dobre zabalíme a grilujeme zhruba 5 minút, aby sa syr roztopil. Na záver hranolčeky posypeme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou.

2

Pripravíme si guacamole. Avokádo rozpolíme, vyberieme z neho kôstku a lyžicou vyberieme dužinu. Dáme ju do misky a vidličkou ju rozpučíme na kašu. Tú následne zalejeme šťavou z limetky. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a očistenú cibuľu. Na záver pridáme soľ, korenie a kajenskú papriku. Všetko poriadne premiešame.

3

Tesco burgery grilujeme z každej strany 3-4 minúty. Minútu pred koncom grilovania položíme na ne plátok syra, aby sa roztiekol.

4

Na umyté šalátové listy nalejeme doprostred kečup, pridáme mäso so syrom, plátky paradajky a navrch guacamole. Podávame s čedarovými hranolčekmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4