Recepty Nadýchaná bezlepková maková torta

Suroviny

250 g mletého maku
150 g mletých mandlí
6 vajec
250 g práškového cukru
100 ml polotučného mlieka
maslo (na vymazanie formy)
200 ml smotany 30%
jahody (na ozdobu)

Popis

Žĺtky vymiešame s cukrom do jemnej peny, pridáme mak, mandle, mlieko a všetko spolu premiešame. Bielka vyšľaháme dotuha a opatrne ich primiešame do cesta. Tortovú formu s priemerom 23 cm vymažeme maslom a vystelieme ju papierom na pečenie, na ktorý nalejeme cesto. Korpus pečieme pri teplote 165 °C približne 55 až 60 minút, kým nie je cesto tuhé. Otestovať ho môžete špajdľou. Ak sa na ňu po vytiahnutí nelepia kúsky cesta, koláč je upečený. Korpus necháme úplne vychladnúť a pred podávaním jeho povrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou aj kúskami čerstvých jahôd alebo iného drobného ovocia.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4