Sýty a rýchly obed, ktorý chutí výborne v teplej i studenej podobe.
4 ks veľkých tortillových placiek
200 g natrhaného kuracieho mäsa (pokojne môžu byť zvyšky grilovaných kuracích pŕs alebo mäsa z polievky)
3 farebné papriky
rímska rasca a mletý koriander
soľ, korenie
olivový olej
hrsť čerstvého koriandru
100 g tvrdého syra, napr. goudy
2 zrelé avokáda
1 paradajku
1/2 červenej cibule
1 limetu
1 ČL čerstvého koriandra
čili paprička podľa chuti
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Na polovicu placiek uložíme mäso, ktoré sme udusili s paprikou a korením, pridáme nastrúhaný syr, posypeme čerstvým koriandrom a prikryjeme zvyšnými tortillami.
V tejto chvíli je ideálne vložiť obe spojené placky do kompaktného grilu alebo na horúcu panvicu a neustále pritláčať lopatkou. Keď je tortilla z jednej strany chrumkavá, opečená a syr sa začal topiť, otočíme ju a upečieme aj z druhej strany.
Podávame s guacamole, ktoré si pripravíme roztlačením mäkkého avokáda, do ktorého pridáme nakrájanú paradajku bez zrniečok, najemno nakrájanú cibuľu, čili papričku, limetkovú šťavu aj kôru a dochutíme soľou a korením.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.