Recepty Marinovaný losos

Suroviny

4 filety lososa (asi 500 g každá)
soľ
čierne korenie (čerstvo zomleté)
1 PL hnedého cukru
1 pomaranč (šťava a kôra)
1 hrsť mäty (čerstvej)
vlašské orechy (sekaný)
čili paprička (môžete vynechať)
olivový olej

Popis

Filety lososa potrieme pestom, ktoré si pripravíme v kuchynskom procesore alebo mažiari. Pesto vyrobíme z mäty, hnedého cukru, pomarančovej kôry, šťavy, orieškov, olivového oleja a čili. Rybu osolíme s mierou, jemne nakoreníme a potrieme tenkou vrstvou pesta. Celú filetu pokvapkáme olivovým olejom, polejeme šťavou z pomaranča a ideálne necháme cez noc marinovať v chladničke.

Po vytiahnutí pečieme na panvici zo strany kože asi 10 minút na jemnom plameni, potom otočíme filetu na stranu mäsa a sporák vypneme. Losos sám dôjde.

Marinovaný losos Táto delikátna rybka má byť stále v strede ružová a šťavnatá.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept