Recepty Letné špízy z červeného a žltého melóna so syrom feta

Suroviny

1 červený melón (menší)
1 melón Cantaloupe
bazalka
1 červená cibuľa
1 balenie feta syra
1 uhorka
balzamikový ocot (na ozdobenie)

Popis

Inšpirujte sa našimi melónovými kockami v čokoláde alebo stavte na Sárinu neodolateľnú melónovú pizzu

Ak máte radi melónové recepty a uprednostňujete sladšiu verziu týchto špízov, odporúčame vám melónový dezert na BBQ párty. Pre tých, ktorí inklinujú skôr k mäsovým verziám s melónom, odporúčame melónové špízy s prosciuttom.

U detí sú obľúbené najmä recepty s červeným melónom, no známe sú aj alternatívy – žltý či oranžový melón. Na svete však existuje viac ako 1 000 odrôd, ale na bežnú spotrebu sa pestuje iba okolo 50 druhov. A áno, ako už isto dobre viete – melón je zelenina, nie ovocie. Vedeli ste však, že v 100 g melóna je len 30 g kalórií? (Preto je za obedom lepší ako zákusok.) A nielen to! Najťažší melón vážil vyše 158 kg. Melóny sú zaujímavá zelenina. Naozaj ich dobre poznáte?

Postup

1

Červený a žltý melón očistíme a nakrájame na kocky rovnakej veľkosti.

2

Listy bazalky umyjeme a utrieme dosucha.

3

Červenú cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a rozkrájame na tretiny tak, aby sa jednotlivé vrstvy dali navliekať na špajdľu.

4

Syr feta nakrájame na rovnako veľké kúsky ako melón.

5

Uhorku dôkladne umyjeme, nečistíme, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky.

6

Všetky nakrájané časti striedavo napichujeme na špajdľu a dozdobíme balzamikovým octom.

7

Podávame vychladené ako ľahký letný šalát na paličke.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept