Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Inšpirujte sa našimi melónovými kockami v čokoláde alebo stavte na Sárinu neodolateľnú melónovú pizzu.
Ak máte radi melónové recepty a uprednostňujete sladšiu verziu týchto špízov, odporúčame vám melónový dezert na BBQ párty. Pre tých, ktorí inklinujú skôr k mäsovým verziám s melónom, odporúčame melónové špízy s prosciuttom.
U detí sú obľúbené najmä recepty s červeným melónom, no známe sú aj alternatívy – žltý či oranžový melón. Na svete však existuje viac ako 1 000 odrôd, ale na bežnú spotrebu sa pestuje iba okolo 50 druhov. A áno, ako už isto dobre viete – melón je zelenina, nie ovocie. Vedeli ste však, že v 100 g melóna je len 30 g kalórií? (Preto je za obedom lepší ako zákusok.) A nielen to! Najťažší melón vážil vyše 158 kg. Melóny sú zaujímavá zelenina. Naozaj ich dobre poznáte?
Červený a žltý melón očistíme a nakrájame na kocky rovnakej veľkosti.
Listy bazalky umyjeme a utrieme dosucha.
Červenú cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a rozkrájame na tretiny tak, aby sa jednotlivé vrstvy dali navliekať na špajdľu.
Syr feta nakrájame na rovnako veľké kúsky ako melón.
Uhorku dôkladne umyjeme, nečistíme, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky.
Všetky nakrájané časti striedavo napichujeme na špajdľu a dozdobíme balzamikovým octom.
Podávame vychladené ako ľahký letný šalát na paličke.